2016-2017

Radio Zibel

U suradnji sa udrugom Telecentar iz Zagreba te udrugom ZIBEL iz Siska, u Klubu mladih SKWHAT u Sisku, pokrenuli smo Klub digitalne kreative. Cilj kluba je jačanje informacijske, digitalne i medijske pismenosti mladih sa područja Siska kroz radionice i projekte osnaživanja lokalne zajednice.

Klub digitalne kreative je kroz radionice razvojnih projekata pomogao u pokretanju tri projekta: GameLab - program izrade računalnih igara za djecu i mlade; Radio Zibel - online medij za informiranje građana Siska; te Zibelsko Ljeto - program događanja u lokalnoj zajednici u organizaciji udrgue Zibel.

 

GameLab u prvom koraku organizira radionice razvoja računalnih igara za volontere - trenere u Sisku, sa kojima potom organizira radionice izrade računalnih igara za djecu u Sisku i Zagrebu, uz sedmodnevni GameJam organiziran u sklopu Ljetne škole u Rovinju.

Radio Zibel je online medij koji putem facebook stranice i različitih streaming servisa informira građane Siska (i šire) o događajima u zajednici, koje i prenosi uživo, te promovira volonterstvo i civilno društvo u razvoju lokalne zajednice.

Zibelsko ljeto je ljetni program na kupalištu Zibel u organizaciji udruge Zibel i partnerskih udruga, koji kroz niz sportskih, kulturnih i edukativnih programa jača lokalnu zajednicu Zibel.

KDK

Klub je organiziran na volonterskoj osnovi, pri čemu se volontere obučava i za instruktre koji usvojena znanja prenose djeci i mladima.

Klub digitalne kreative je sudjelovao u provedbi EU projektima Generation 0101CodeMob sudjelovanjem u nizu hackathona.

 

Projekt je ostvaren uz financijsku pomoć udruge Telecentar i volonterski angažmano Obiteljsko humanitarno sportske udruge ZIBEL.